Sova


Det bästa som finns är att vakna brevid denna goding - världens underbaraste!

Nu sover hon i vagnen efter vår lunchpromenad, så har både hunnit äta lunch förberett middagen och plockat. Nu passar jag på att ta en kaffe framför Ensam mamma söker. Skönt att bara vara och inte bara stressa runt och röja så fort hon sover ;) 

Läkarbesök och nackträning


Lillskruttan växer och blir stor. Efter dagens BVC-besök låg vikten på 4270g.
Läkaren var där också och kikade på allt från reflex i ögat till att höfterna gick i lederna som de skulle. Allt var tipptopp så det känns jätte skönt.
Hon ville inte riktigt lyfta huvudet då hon låg på mage, men det var inget att stressa över tydligen. Vi har börjat träna lite nacke när hon är på bra humör och vi märker ju framsteg i alla fall.

När blev era små stadiga i nacken?

Idag blir en lugn dag. Vi har varit ute på en lunchpromenad och nu segar vi oss i soffan. Hon är lite smågrinig idag och det är inte mycket som duger, sådana dagar blir det mycket ammande... 

UtvecklingDe senaste veckorna har man verkligen märkt av nya små påhitt hos vår lilla sessa.
Vid 3 veckor började hon le på riktigt då hon fick se oss. Vilken otrolig känsla! Strax där efter började hon visa intresse för olika föremål. Som exempelvis mobilen ovanför skötbordet som hon ligger och diskuterar med så fort det är dax för blöjbyte nu mera :)
För nån vecka sedan upptäckte vi att hon tyckte om att stå.. Med vår hjälp naturligtvis  haha Vi håller henne under armhålorna och hon liksom skjuter ifrån med sina starka (!) ben.
Igår hade vi nog den första riktigt bra dagen, med mycket lite skrik.. Mamma kanske börjar förstå sessans behov lite mer nu också! 
Nu är hon 6,5 vecka -tiden går fort!! 

Träning

Vi har fått in en rutin med promenad runt lunch varje dag. Brukar bli runt 1-1,5 h och nu är ju vädret perfekt för det dessutom! Nästan lite föööör varmt vissa dagar och det är svårt att veta vad man ska ta på sig! Men nu längtar jag verkligen efter riktig träning och att kunna pressa kroppen lite mer..
Ringde till MVC för efterkontroll, så de skulle ringa upp under morgondagen för en tid. 

Förlossningspresent

Vi hade, innan J kom till världen, diskuterat förlossningspresent och jag sa till min man att jag inte ville ha någon. Det räckte med den guldklimpen vi skulle få och att det var bättre att lägga dem pengarna på annat. 
Men när vi kom hem från BB, så stod där ett ambitiöst inslaget litet paket i alla fall.. Känslig som jag var de första dagarna började jag stortjuta och verkligen fulgråta, redan innan jag öppnat presenten.. Haha


Denna skönhet låg i och gissa om jag, om möjligt, blev ännu lyckligare??

Hade kikat på en Michael Kors tidigare och tänkt att jag nån gång i framtiden skulle unna mig en! Så min man, han kan!! ;)

Fick ni nån förlossningspresent??

Sophie la Girafe

I helgen fick en ny liten kompis flytta in till lilla J - Sophie! "Hon" verkar väldigt populär bland lite större bebisar, så hoppas J kommer uppskatta henne i framtiden också..! 
Vad har era barn för favorit prylar? Haha ignorera min putande mage! ;)

Efterkontroll

Jag ropade visst hej för tidigt ;) Idag efter vår timmes långa lunchpromenad så ville J inte alls ligga kvar i vagnen och
sova.. Så ingen lunch för mamman för ens halv fyra! Aja, lyckades undvika regnet iaf... 


Måste förresten ringa och fixa tid för efterkontrollen. Har tänkt på det länge, men drar mig för att boka av nån anledning.. Ringer i morgon!!
Har ni varit på efterkontroll? Hade ni med er bebis? Hur lång tid tog det? 

Lunchrutiner

Ja tro det eller ej så verkar vi ha fått in väldigt bra lunchrutiner, jag och sessan ;) Försöker att ta mig ut på promenad vid 11-12 nångång och då är vi ute i ca 1timme och så fortsätter hon dessutom att sova i allt från 30-60 minuter. Perfekt så att mamman kan äta lunch i lugn och ro! ..nu kommer väl detta att ändras för att jag ropar hej för tidigt ;)Ersättning

Var väldigt spänd över veckans BVC-besök då jag senaste veckan känt att J har varit väldigt missnöjd. Hon vill ha bröstet hela tiden och tisdag till fredag antecknade jag hur många gånger jag egentligen ammar. 14ggr i runda slängar, så det är ju en del! Och varje gång ligger där 30-40 min, vilket gör amningsstunderna till en vääääldigt stor del av vår vakna tid. 
Men väl på BVC så visade sig det jobbet ha gett resultat iaf, för hon hade gått upp drygt 220g - yeeey! 
Men vi kom ändå fram till att A ska ge henne en omgång ersättning kvällstid för att avlasta mig något. Kvällarna är nämligen värst då jag knappt kan gå på toa eller äta utan att hon skriker halsen av sig.. 

Hur mycket ammar/ammade ni precis de första veckorna med era bebisar? 

Shoppade en liten kompis till J igår - Sophie la Girafe. Hoppas och tror att den kommer bli lika populär hos J som hos andra bebisar ;)

Onsdag

Idag kom familjebilarna som vi beställde från den lokala tidningen. Mormor, morfar, farmor och farfar ville ha varsitt ex och så får väl vi lov att sätta upp ett någonstans här hemma också! 


Har precis kommit in från 1h promenad med lillpärlan och hunnit slänga i mig lunch (wow!) I skrivande stund sover hon fortfarande i vagnen.. Vad kan man mer hinna med nu med två händer fria?? Toalettbesök eller vika tvätt?? Haha Svåra val nu för tiden!
....ops, nu låter det som hon håller på att vakna.. Det var den 'egentiden' ;D

Helgen

Denna helgen passerade alldeles för fort tyckte jag.
Är ju så mysigt när man får vara hemma och mysa hela familjen tillsammans en hel dag och inte bara några timmar om kvällen!
Lite småutflykter har vi i alla fall hunnit med och Julia verkar trivas i vagnen! Här om dagen sov hon nästan 2,5 h när vi var iväg upp på stan och vi lyckades till och med stanna för en fika utan att hon vaknade ;)
 

Nyköping - underbara stad!
Älskar verkligen promenaderna längst med ån och njuter verkligen av sensommaren / hösten
med den svalare luften som är!

Trots att tillvaron hemma med min lilla Sessa är lite tuffare vissa stunder än vad jag trott, så njuter jag verkligen. Och den ena dagen är verkligen inte den andra lik, vilket man , humörmässigt, får vara glad för.
Följer även en del tjejer på instagram, som fick barn runt samma datum som oss i år och där får man mycket pepp! Man inser att man inte är ensam om tuffare perioder med bebis och man tar emot många bra tips om vad som kan hjälpa. Samtidigt blir jag starkare och mer säker som mamma för varje dag som går!
 
Vill ni följa mig mer frekvent, så finns jag på Instagram under namnet; Bycatrin. Den uppdateras oftare än bloggen ;)