Kräk och ÖF

En hel del kräk blir det! 
J äter liiiite mer sällan nu och då känns det som om hon får i sig för mycket på en gång eller stressäter, för upp kommer det nästan alltid..
Inte för att hon verkar så brydd över det. 


Nu har vi landat lite i soffan efter en sväng på öppna förskolan. Japp, vi vågade oss dit idag ;) Ett par mammor från föräldrar kursen hörde av sig och vi bestämde oss för att gå dit och testa! Huvudsyftet var babymassage men blev även kvar på sångstunden!

J skötte sig exemplariskt, förutom kaskadspyorna då haha Tror hon tyckte det var mysigt. Väl hemma sen var hon inte lika glad, men tror hon blev lite övertrött! 

Nu myser hon här i mitt knä efter lite käk, så nu är jag väl fast här en stund. :)
Snart får vi besök också - underbart! 

Kaffe kaffe kaffe

Man kan ju tro att jag har fikabesök, men dessa kaffekoppar är från de två senaste dagarna och endast druckna av mig ;)
Förser mig oftast alltid med en kopp när jag sätter mig och ammar i soffan och för att ha den inom räckhåll hamnar den på fönsterbrädan ! ...och blir kvar där uppenbarligen.. 


Världens underbaraste J har tagit sin förmiddagslur i mitt knä i soffan, fortfarande i pyjamas.. Men snart måste jag ruska liv i na' då vi är bortbjudna på lunch (lyx!) Hur gör ni med era små då de somnar och ni måste iväg? Väcker ni dem eller låter ni dem sova och blir lite sena ist? 

Den här veckan har vi en del på agendan, känns kul och lite läskigt :) Skriver mer om det senare i veckan! Puss

Tv-tittande och bebisar

passar på att skriva några rader medans J ligger i gymmet och är hyfsat nöjd ;) Måste ju säga att hennes morgonhumör kan man inte klaga på. 
nyhetsmorgon (reprisen) är på i bakgrunden, men J är vänd så att hon bara kan höra den. Funderar dagligen kring hur det är med bebisar och tv-tittande. Har hört att det kan vara skadligt för riktigt små barn att titta på tv, men hur länge gäller det?
De är ju klart att hon ser tv:n korta stunder på kvällen då vi oftast sitter i soffan, men hur hård ska man vara? Hon dras ju gärna mot den och tycker den är väldigt underhållande.
Nån som läst någon bra studie om just detta eller ska man helt enkelt fråga BVC? Hur har ni tänkt?
 
 
Gammal bild på J
... Eller gammal och gammal, hon är ju än så länge bara 10 v haha
 
Hur är det ens möjligt, känns ju som om hon varit hos oss hur länge som helst?!
 
Hoppas ni får en underbar fredag och helg!
 
 
 

Träning för nyblivna mammor

Försöker att komna igång med lite enklare träning som komplement till lunchpromenaderna. Fick Olga Rönnbergs "Träning för nyblivna mammor" när jag startade min prenumeration av "mama", så här om kvällen drog jag igång. Men det är inte det lättaste att koncentrera sig när man har ett gullefjun som vill ha uppmärksamheten jämt och ständigt :)


Apropå Gullefjunet så har hon börjat med ett nytt läte"Aou, aooou" Ja svårt att uttrycka i text, men ni som följer mig på Insta har säkert sett videon ;)

Godmorgon fredag

Ja, trots att mannen tvingade mig upp med sina hundra miljoner (ingen överdrift) ringsignaler, så är det faktiskt en god morgon. Nu ligger jag och J och myser oss i sängen efter frukost nr1 och hoppas snart på att få somna om i ett par timmar till.. Våra "vanliga" mornar brukar vi ju ändå få sova till ca 1030 ;)

Ikväll väntar besök av våra närmaste vänner. Då blir det vegetariskt och test av ny ljus kladdkaka - spännande! 

Nibbla myser gärna med J och mig vid amningsstunderna ;)


Ny dag

Ny dag och nya möjligheter ;)
Allt känns lite lättare idag och det gör det ju nästan alltid just dagtid. Det är på kvällarna all negativitet kommer...
Ska ringa BVC och kolla när vår föräldragrupp ska dra igång, borde vara nu i krokarna nämligen. Men har inte fått några klara besked..


Morgonen har börjat lugnt. Vi drog oss till halv elva i sängen och sen har både jag och hjärtat käkat frukost och nu har hon däckat igen ;)
Blir nog ett bad för henne när hon vaknar och sen ska jag iväg och hämta ut ett väldigt efterlängtat paket! 


Depp

Dagarna flyter på, men senaste veckan har varit mindre bra. Humörsvängningar till max och bara en massa negativitet... 
Mannen har jobbat många och långa dagar och då rinner bägaren lätt över när det är något som inte går som man vill.. 


Skulle ha träffat mammor från föräldrakursen i morgon fm, men det blir inte av och det känns sååå trisst. Har verkligen sett fram emot den träffen och att få knyta lite nya bekantskaper... 
Usch, nej måste försöka att vara lite mer positiv, annars kommer jag bli gaaaalen!


Printasquare

Förra veckan fick jag hem en del bilder jag beställt från printasquare.com. En sida som omvandlar dina instagrambilder till polaroidbilder, kollage, bildremsor, magneter och annat! Toppen för en Instagramnörd som mig ;) Jag kommer använda bilderna till J's "Mitt första år-album" Blir riktigt bra! Snuva


Godmorgon!
...ja, för vi är ena riktiga sjusovare haha
10:30 slog vi upp våra blå idag! Då har vi ändå varit vakna några gånger extra i natt för mat och blöjbyte. Men tänker njuta av att hon ändå tar så lång sovmorgon, för det där vet vi ju kan vända snabbt! Senaste dagarna har J varit lite snorig. Så jag köpte hem saltlösning och så har vi använt oss av snorsugen. Verkar funka relativt bra, och hon har inte blivit igentäppt Än.  Har själv känt av halsen lite, så kanske är nån mildare förkylning... 
Förra veckan fick vi ställa in en del träffar pga just förkylningar, så antar att det är den tiden på året ny - trisst! 
Man blir ju lätt nojjig också när man har en bebis på knappa 2 månader.. När kan man sluta noja för RS-virus? 

Nya produkter och återbesök


Jag älskar ju att testa nya produkter - speciellt sånt man kan äta :D
Men varken keso med yoghurt eller de nya tesorterna från Lipton var några höjdare - Hua!

Var hos BVC idag igen, men denna gången var det jag som skulle kollas upp. Fick svara på ett frågeformulär gällande hur jag mådde och det såg bra ut! Tycker det är bra att de kollar upp med alla nyblivna mammor så att de fångar upp de som hamnar i depression!  

Vad har hänt med blogg.se appen förresten? Går ju knappt att lägga in bilder längre!