Babynest

Detta Babynest sydde jag för några månader sedan redan och bilderna gör det inte rättvisa, det är sååå mysigt. Man vill ju nästan ha ett själv ;)
Jag använde mig av Åhléns Mix n' Match påslakan till detta!
 

 
Har även sytt ett till ett par vänner, men det har jag nog bara bild på i mobilen, ska kika om jag hittar det så kan jag visa även det i dagarna!
 

+ 5

... nej ingen bebis än.
Det har helt enkelt varit för varmt för att sitta vid datorn och jag har fördrivit dagarna med att sitta på framsidan, i skuggan, med isvatten och en bok =)
 
Nu ligger vi fem dagar efter beräknad födsel och jag som inte förstod den frustration som andra gravida upplevde, efter att gått över minsta timme, känner nu exakt samma uppgivenhet.
Vet att det är vanligt att gå över, speciellt med första och jag var ju mentalt beredd på det... trodde jag...
Men nu sitter jag här irriterad och frustrerad, orolig och nojig och bara väntar och väntar!
Försöker intala mig att h*n väntar på svalare temperaturer och det är väl positivt för både mig och bebis!
 
 
Låt mig presentera Nicke, min andra lilla goding som gör mig sällis i skuggan om dagarna ♥

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på mitt egenhändigt sydda Babynest sen under eftermiddagen / kvällen, ska även kika om jag får tag i lite träpärlor för namnarmband som jag tänkte pyssla ihop också...
 
Hörs senare!
 

BB - väskan

Okej, illustrerar via bilderna nedan vad jag hittills har fått ner i vår BB-väska. Min mans prylar är ej med, å andra sidan vet jag knappt vad mer han behöver än ev. ombyte och nåt tidsfördriv!
Tipsa gärna!
 

Har skrivit ut en lista som jag bockar av allt eftersom, så vill ni att jag lägger upp den så hojta till!
...och som sagt tipsa gärna och kom med era erfarenheter om just BB-väskan!

Sista BM besöket?

I morse var vi inne på, förhoppningsvis, sista BM-besöket. 
Bebis har legat rätt men haft ruckbart huvud tidigare, men nu var det tydligen fixerat - skönt ;)
Hade som vanligt högt blodtryck, som ändå gick ner vid vila och eftersom jag inte har några andra krämpor så är det inget att noja sig för. 
Vi lyssnade på bebis hjärtljud som ligger på runt 144 slag/ min och magen mätte samma mått som tidigare vilket också var normalt så här i slutet av graviditeten. 
Kort och gott så såg allt bra ut, lite för bra ;) Man vill ju ändå att det ska dra igång snart! 
Precis - jag äter mig i form ;)

Lovade igår att visa vad jag packat i BB-väskan hittils, så det kommer upp idag senare under Em ist! 

Nu - lite lyxigt förmiddagsfika! :)

2 dagar...

Ja det är ju verkligen nedräkning nu.
2 dagar till beräknad förlossning, samtidigt vet man ju inte om det drar över 2 veckor till!
Tänkte att jag senare under eftermiddagen skulle visa lite vad jag packat ner i vår BB-väska, och tar gärna emot tips på vad som ni tyckte/tycker är absolut nödvändigt eller heeeeelt onödigt.. Är ju väldigt individuellt det där ;D
 
 
Sötaste Nibbla som håller mig sällskap i skuggan om dagarna ;D

Vecka 40

Nu är vi sedan några dagar tillbaka inne i vecka 40 (39+3) och det börjar verkligen dra ihop sig!
Den kan ju komma i princip när som helst nu, men samtidigt känns det väldigt avlägset. Jag har inte haft några direkta känningar alls, mer än att jag känner mig otympligare än nånsin och det känns som att magen växer flera centimeter varje dag =)
Och så väntar man, väntar och väntar. Det är i princip det dagarna går ut på just nu.
Och det är varmt! Men försöker njuta ändå, för rätt vad det är så är det kyla och snö igen ;D
 
vecka 40
 
På fredag är planen att vi ska till BM igen, och efter det får vi väl se. Har ju haft högt blodtryck nu senaste gångerna, så har fått gått extra tätt för att hålla koll på det. Annars blir väl nästa besök i v 41+3 ( om jag inte räknar heltokigt) och då gör de väl även ett UL för att kolla så att allt är okej.
Slipper ju gärna igångsättning.
Men än har vi ju inte gått över tiden, 3 dagar till do-date ;)
 

Mamma- / Gravidbloggar

 
 
Skulle vara jätte kul att få tips om andra gravid- och mammabloggar, så kikar du in här
och känner dig träffad - lämna gärna en kommentar!
 
 
 
Pyttemagen precis när vi avslöjade att vi väntade barn ♥
 
 
Följ min blogg med Bloglovin

Fröknäckis

En vän till mig tipsade om Risentas färdiga Fröknäcke Bakmix.
Sagt och gjort så testade jag det här om kvällen och det var såååå smidigt. Tyvärr vart det så populärt här hemma, så hela den första plåten har redan gått åt i ett rasande tempo.
 
Men nu är andra plåten inne och jag hoppas att den räcker något längre! =)
 
 
 
Igår blev det dessutom en väldigt lätt lunch pga värmen och där passade fröknäcket utmärkt som en salt och knaprig komponent..!
 
 
 

Vimplar till Sovrum

Har ju under graviditeten blivit helt besatt av att sy diverse ting till bebisen, och för några veckor sedan så sydde jag Vimplar till sovrummet.
Tycker verkligen det är superfint, och blev riktigt nöjd med resultatet!
 

Tyget är från Panduros Tilda-serie. Älskar!
Nu vet vi ju inte om skatten i magen är en han eller hon, men tycker att dessa mönster / färger smälter in i vårt sovrum bra ändå.
Hade tänkt ha den över bebis säng, men de skär sig lite med sängkläderna vi har just nu, så det blir nog till att få upp den i andra hörnet ovanför bebis byrå.
 
Till veckan nu (förhoppningsvis sista innan bebis kommer!!) så ska jag även försöka att sno ihop ett nytt motiv till tavlan vis bebis byrå. Kom på att jag har en del tyg över och tror att det kan bli läckert att rama in det!
 

Tips! Tips! Tips!

Skönaste mjukisarna ever! Speciellt för en stor gravidmage och kan tänka mig att de är supersköna att strosa omkring i även då magen 'försvunnit'..
 
 
249:- Bikbok
 
 
 

Nagelpyssel

Har tidigare använt mig mycket av Depend Gel lack, men efter de senaste rabaldren i tidningar och medier, så vågar jag inte. Speciellt inte nu under graviditeten...
Väl på affären bestämde jag mig för att testa Isadoras Gel lack som funkar utan UV-lampa, kändes mer tryggt och kan sitta upp till 1-2 veckor. Skönt att slippa ta bort och måla om hela tiden, speciellt om liten planerar att komma snart!
Valde färgen 'Classy Nude'  och topplacket på bilden.
Tycker att det funkade helt okej, men underlacket var svårt att få jämnt tycker jag. Kanske har med nyansen att göra. Nu får vi se hur länge det sitter!
 
 
Planerna för dagen är väl inte många, men trots värmen så tänkte jag i alla fall ta tag i sovrum.
I helgen ska vi försöka få hem spjälsängen och klämma in den på min sida av sovrummet, så vill ha städat och färdigröjt tills dess.
Ska försöka knäppa några före- och efterbilder =)

Barnvagnstillbehör

Idag bjöd mor min iväg mig på en liten shoppingrunda.
Hon ville köpa en vagnleksak / mobil att fästa på suffletten, men ville se så att jag samtyckte med vad det blev ;)
Vi valde en från Teddykompaniet, rätt så neutral i färgerna,men såååå mysig. Ville ha nån som inte var för skrikig i färgerna, så att man lätt kan kombinera med andra färger i vagnen.
 
189kr / Lekia
 
Sen råkade det även blir ett bädd set till vagnen med Spöket Laban och Tummen ;)
Jag har även beställt ett annat bädd set  från New Heaven, men leveranstiden var något längre nu under semestertider, så kan ju vara bra att ha något att börja med!
 
139kr / New Heaven 
 
 

Jag är tillbaka!

Hej, och välkomna tillbaka får jag nog säga till vissa utav er!
Jag har haft en blogg tidigare, men efter flera vändor i höstas så valde jag att stänga ner båda. Ja för jag hade dels min 'vardagsblogg' och sen en mer "webshop-inspirerad" sida där jag la ut mina tillverkade smycken, som var en stor hobby då!
Intresset för smyckestillverkningen finns väl kvar där någonstans, men just nu ligger den på is. Vem vet, kanske jag tar upp den så småningom..
 
... har investerat i en systemkamera nu till Bebis ankomst, så bättre bilder kommer - lovar!
 
Jag och min man väntar vårat första barn som är beräknat till den 26 Juli 2014, alltså är det mindre än två veckor kvar, men kan ju även dra över två veckor. Jag gick på min föräldraledighet så sent som idag, men känner redan hur jag börjar bli rastlös  haha
Dagens dåliga väder gjorde ju inte saken bättre, men tog tag i lite praktiska saker som tvätt, fix med försäkringskassan och lite storkok som jag frös in.
Det är ju det jag tänkt sysselsätta mig med nu fram tills bebis planerar att komma; fix och städ här hemma, storkok, bakning och framförallt viiiiiiiila har jag hört kan vara bra ;)
 
Verkar som att jag redan nu börjar få lite vriden dygnsrytm, blir lätt så när det känns som semester...
Hoppas i alla fall att man kan dyka på några fler i småbarnsstadiet, så kommentera gärna så att jag hittar till er isf!
 
Natti natt!