Amningen

Ja apropå amningen...
När vi var på BVC sist så berättade jag att jag ville dra ner på amningen, men tycker det har vart svårt att veta hur jag ska reglera amning vs smakportioner.
J har sedan hon var fyra månader fått smaka på div röror och mos och vi har ökat dem rätt snabbt ändå. Hon har fått några matskedar mat och sen kompletterat med amning.
Men vår BVC-sköterska sa att vi gott kunde öka på maten ännu mer nu och minska amningen till ca 2 ggr / dygn, för hon är ändå pigg på att äta vad vi ger henne.. 
Så minskade för några dagar sen ner till amning eftermiddag och kväll/natt. Förutom att det kändes som att brösten skulle sprängas till en början, så funkade det bra.
Men nu har J börjat bita mig, speciellt dagtid när jag ammar.. AJ! 
Så är rädd att jag måste sluta amma helt och plötsligt blir jag lite ledsen när jag tänker på det. Jag som har längtat till att jag ska sluta...

Vi får väl se hur det utvecklar sig...
När slutade ni amma/ge ersättning helt?

På gårdagens fm promenad...

En sån dag...

Mannen jobbar 08-19 och lilla J verkar vara inne i nån fas av separationsångest och är väldigt gnällig och mammig = ingen bra kombo. Jag sliter av mig håret  av allt gnäll och det är dessutom världens största företag att få henne att sova. Hon liksom kämpar imot, ålar sig, klöser och river som att det gällde livet *suckar* 
Fattas bara att hon blir sjuk under veckan, att vi måste ställa in alla våra planer. Hej rastlös bebis och tokig mamma! Aaahhh!


En gladfis för några dagar sen...

Har iaf lyckats baka lite med J i babybjörnen och var tidigare ute på en promenad i stormen (så värt för att rensa skallen från allt gnäll)
Har förresten fått ytterligare problem gällande amningen, men återkommer om det.. Nu har J ledsnat på att käka upp mammas plastlock ;)

Fasa ut amningen...

Hallå fredag! 
Känns fantastiskt skönt att det är fredag och jag välkomnar verkligen helgen då mannen i familjen arbetat 6 dagar i sträck nu!


BVC besök i förmiddags...
Vid förra besöket hade J hoppat ner ett snäpp på viktkurvan, men var nu åter på banan igen, så det känns skönt!

Vi pratade om mat och just om amningen. Jag vill ju börja fasa ut den, men har inte riktigt vågat då jag är osäker på vad J behöver få i sig dagligen,  
Oftast har hon fått några matskedar "riktig mat" vid lunch och middag. Och så har jag kompletterat med amningen . På morgonen blir det oftast en halv portion gröt och även gröt och välling på kvällen.. 

.... Sen var det ju det här med natten. Vällingen innan läggning har hjälpt en del och hon sover oftast ca4-5h (med avbrott för att stoppa in nappen) innan hon vaknar och krånglar mer. Då har jag oftast löst det med amning och hon somnar oftast om. 
Men egentligen är oftast detta mer för min skull än hennes. Och vår BVC-sköterska sa att hon inte ska behöva äta på nätterna längre.

Så kort och gott ska jag/vi försöka ta bort amningen nattetid. Ge hela portioner gröt morgon och kväll. Öka på portionerna lunch och middag och minska ner amningen till ex tidig morgon och kväll eller em - Wish me luck!!! 

Napphållare

Har sett dessa söta Napphållare på Instagram överallt senaste tiden, så pysslade ihop en egen till Julia!


Giftfria pärlor och slitstarkt snöre!

Tomt

Ja här ekar det tomt! Hittar ingen inspiration och borde väl kanske inte ha bloggen kvar alls.. Samtidigt tycker jag att det är så kul att läsa/kommentera andras bloggar och då är det alltid kul att få lite svar tillbaka ;)


Tiden går i alla fall alldeles för fort! Julia utvecklas hela tiden och det händer något nytt i stort sett varje vecka nu.
Det ploppar upp tänder, hon sitter själv utan stöd och senaste veckan vill hon gärna stå upp själv och hålla sig i vardagsrumsbordet eller ryggen på soffan..! 
Vi har nyss bytt till sittdelen i vagnen, för med åkpåsen i liggdelen får hon inte plats, hon är så lång min lilla skrutta ;) 


Annars då?
Vi har tagit oss iväg och grillat vid vattnet nu några helger-supermysigt! Men längtar mest efter våren, att få hänga i lekparken och njuta av solvarma långpromenader! 
Har tagit tag i min träning också, så nu blir det allt som oftast 3-4 dagars träning i veckan... 


Ser nästan ut som vi är på en tropisk strand, om man inbillar sig att snön är sand ;)