Lite nytt

Gah blir tokig på alla fina plagg nu till hösten, vill ha allt!
Shoppade ny jacka och en tunnare mössa till J på Lindex här om dagen. 
 
Supermysig jacka, men inte jätte praktisk i lekpark och så, men en overall behövs ändå till vintern och skaljacka har vi ärft (?!) av syskonbarn...
 


Sömn

Okej, nu har vi tagit tag i Julias läggningar lite mer ordentligt. Senaste månaderna har hon fått druckit välling i vår säng runt 19.00 och somnat där tillsammans med oss innan vi lagt över henne i vår säng. 
Hur mysigt det än är vissa kvällar (och mindre mysigt andra) så vill jag inte ha den där långa läggningen där halva kvällen försvinner för att J har svårt att sova eller för att man själv somnar.. 
Så i lördags började vi med vällingmys I soffan och sen är det godnatt och sova i egen säng direkt som gäller.
Nu i början sitter vi på vår sängkant och så fort hon reser sig upp, lägger vi ner henne igen säger godnatt och att vi ska sova. Tolv gånger reste hon på sig i lördags vid första försöket, men läggningen tig bara runt 20 min. Igår tog det nästan en timme... Men vår förhoppning är att vi ska kunna gå in ich lägga henne, säga godnatt och gå ut med en gång inom ett par dagar. 
Kompisar som testat säger att det brukar vara tufft i nån vecka innan det funkar, gäller bara att hålla ut :)
Hur gör ni??? Snart ett år!

Ja, om en vecka fyller min stora lilla bebis ett år. Kan inte tjata nog men: Det är ju inte klokt!
Eftersom hon fyller en onsdag har vi tänkt att fira med familj och vänner lördagen efter istället. Och eftersom vi fortfarande bor så litet så blir det ett picknick-kalas! Vi bor precis vid Nyköpings hus, vid Nyköpingsån och där är det mycket grönområde precis framför slottet. Så nu hoppas vi bara att vädret håller i sig och att det i alla fall är uppehåll! Blir tårta och bullar, fruktspett , ballonger och såpbubblor att underhålla sig med till barnen.
Åh håller alla tummarna för bra väder!
Just nu ser det i alla fall ut att bli bra på hennes egentliga födelsedag mitt i veckan, och den ska ju också firas med pompa och står naturligtvis! ;D
 
 

Första jobbdagen...

Igår var det dags att sätta sig i bilen till flygplatsen för första arbetspasset på ett år och två veckor!
Kan inte fatta att tiden bara har sprungit iväg så fort?! Nyss låg jag ju på förlossningen med benen rätt upp i vädret. Tack och lov slapp jag det denna sommaren!! ;D
Var full fart och mycket folk på jobbet, men mycket satt i sedan tidigare, så repetitioner och inlärning gick snabbare än väntat! Låter hemskt, men innan lunch hann jag inte tänka alls på hur Julia hade det.
 
På fredag går A på pappaledighet i tre veckor, så denna vecka jobbar vi lite dubbelt och tar hjälp av mormor och farmor för lite barnvakt. Gick jätte bra igår och Julia verkade tycka det var supermysigt att få spendera extra tid med mormor. Idag är jag ledig och i morgon kommer farmor och hjälper till.
Från och med september sen kommer jag och A dela på föräldraledigheten och jag jobbar ca 70% - helt okej!
Sen börjar Julia på förskola i Januari är det tänkt.
Det också. Fem månader kvar och det är hög tid att söka förskoleplats! Läskigt!
 
en liten selfie som inte alls hör ihop med inlägget =)
Här syns iaf mitt nyfärgade hår lite grann. Passade på att lyxa lite förra veckan medans tid fanns!
 

Att sälja på nätet

Jag kan inte fatta hur mycket kläder vi har till Julia?! Och vi har ju 'bara' gått igenom 4 storlekar!
Sitter nu om kvällarna och lägger ut klädpaket och enstaka plagg på både tradera och i köp/sälj-grupper på FB.
Men det är så sjukt svårt att få det sålt! Känns som att varenda en lägger ut till försäljning, men ingen köper..
 
Kläder utan något speciellt märke, lägger jag oftast ut i stora klädpaket. Medans jag säljer Lindex, Newbie, Åhléns och liknande styckvis. Allt är ju självklart helt och rent och skulle aldrig komma på tanken att lägga ut något med "liten knappt synlig" fläck som vissa gör.
 
 
Tradera är sopigt på det viset att det blir en avgift på den sålda varan allt som oftast. Eller så går kläderna för alldeles på tok för låga priser. Lade ex. ut en superfin tunika från 'name it' här om dagen, knappt använd. Den gick för 1kr - 1kr! Får väl skylla mig själv som lägger så lågt, men det är ju dem auktionerna som ger mest, om priset går upp vill säga... haha
 
Grupperna på FB funkar ju rätt bra, men som sagt, väldigt segt att få iväg sakerna. Kanske jag lägger ut dem fel dagar? Folk ligger på stranden soliga dagar och sitter inte alls framför burken och nätshoppar. Eller fel tider?
Hur som, det svämmar över av kläder här hemma, och vi har varken platsen eller lusten att lagra dem. Även om vi i framtiden vill ha en till liten kotte =)